Eidsvoll Sykkkelklubb

Kort om oss

Eidsvoll sykkelklubb er en av få sykkelklubber i landet som også har et tilbud for de funksjonshemmede.  Tilbudet er både til dem som ønsker seg en pilot/støttekontakt til å føre sykkelen for seg og for dem som trygt og greit kan sykle på egenhånd.

Sykkelklubbens mål er å gi de funksjonshemmede en mulighet til fysisk aktivitet sammen med alle de andre i et godt sykkelmiljø, under forutsetning av at de enkelte setter seg større eller mindre mål for sesongen. For de to tandemekvipasjene som i 2015 er aktive, er målene å sykle distansen Gjøvik – Oslo og Eidsvoll Oslo under « Den store styrkeprøven».  Som i fjor vil de i løpet av sesongen også starte opp i noen av de lokale rittene, bl.a. Hurdalsjøen Rundt og Feiringrittet. Ridderrittet i Skjeberg på høsten vil være den store happeningen for sesongen.

I tillegg til å legge til rette for breddeidrett til de funksjonshemmede, vil Eidsvoll sykkelklubb også støtte og bygge opp under dem som ønsker å sykle på et mer aktivt plan. Vi kan således med glede vise til Morten Jahr som har syklet aktivt for klubben i 20 år og som i 2012 bl.a. deltok i paralympics games i London, 2013 i VM paracycling i Canada og 2014 i VM paracycling i Greenwille i USA. Han har hele tiden holdt et meget høyt nivå og kan med trygghet sies å være i verdenstoppen.   I år skal han igjen bl.a. delta i VM paracycling.

Vår gruppe opprettet i 2013 et treningssamarbeid med Team RP (en gruppe tandemekvipasjer for synshemmede). Vi håper på å fortsette samarbeidet også i sesongen 2015.

For Eidsvoll sykkelklubbs medlemmer kan vi bidra med utstyr som flere tandemsykler til dem som vil prøve seg sammen med en pilot. Klubben kan i tillegg bidra med midler som bl.a. nødvendig utstyr, drakter, og i noen tilfeller også påmeldingskontingenter til sykkelritt.

Gruppe funksjonshemmede i 2015 har følgende medlemmer:
    
Morten Jahr (funksjonshemmet individuell)

Jentetandem:
Nordlund, Silje Veronica (funksjonshemmet på syn)
Furuseth, Vivi (pilot)

Herretandem:
Van der Lejcke, Cor (funksjonshemmet på syn)
Guntvedt, Torkil (pilot)

Er du interessert i å prøve deg på sykkel, eller ønsker du å vite noe mer om gruppen vår, ta kontakt med:

Oppmann: Svein Bruland, tlf. 92469006, eller epost: sbrulan@online.no

Google Translate
select